Køkkener, køkkener, køkkener

Køkkener, køkkener, køkkener

Siden mit sidste indlæg er jeg blevet ret vild med at kigge på køkkener i alle afskygninger. Køkkenet er i høj grad blevet et samlingspunkt for familien. Hvor det før oftest var Mor, der stod bag kødgryderne ude i køkkenet, efterspørger folk mere et køkken alrum, hvor hele familien  – og gæster for den sags skyld –  kan være sammen, mens der bliver kokkereret. Jeg synes, at det er både interessant og fascinerende, hvor mange forskellige stilarter indenfor køkkenverdenen, der er. Skal det være hvidt, sort, lyst træ, mørkt træ eller noget helt andet?! Skal der være en såkaldt ø, så folk kan sidde omkring og underholde(s), gaskomfur eller induktion, amerikansk køleskab eller et ganske almindeligt. Der er mange mange muligheder. Personligt er jeg blevet inspireret af alskens boligmagasiner og har fundet frem til, at mit drømmekøkken er lyst og indbydende med hvide skabe, en lille ø med fire stole omkring, gaskomfur, en stor “farmers sink” og et amerikansk køleskab, der kan lave isterninger. Jeg er ikke helt sikker på, om det skal være et alrum, for jeg kan også godt lide idéen om, at der er en decideret spisestue til højtiderne. Det bliver nok noget af en udskrivning, men så må det være sådan. Jeg kunne jo overveje et lille forbrugs lån hos Kvikautomaten. Køkkenindretningen vil jeg i hvert fald ikke gå ned på!

 

 

 

 

 

læs mere

3 must-haves til efteråret

3 must-haves til efteråret

efterårstid

Nu kommer efteråret, gutter og gutinder. Lucas er tilbage, og jeg har noget meget vigtigt at fortælle jer. Efter at have besøgt nogle forskellige venners lejligheder indenfor de sidste måneder, må jeg erfare at mange danskere ikke har noget af det jeg synes er IDEELT i et hjem. Hvordan skaber man et hjem uden disse 4 ting?

  1. TÆPPER – bløde, store, varme, lækre tæpper. De passer ind næsten alle steder, og er gode at have året rundt faktisk. Men bedst til de koldere måneder hvor man lige kan have brug for det lørdag morgen når man sidder og ser tv og synes det er for meget at skulle tage rigtige bukser på…
  2. STEARINLYS – hør, det her er ikke en joke. Drenge, det er heller ikke bare noget for piger. Det giver hygge så det siger spar to og så kan du altså også imponerer venner, gæster og eventuelle romantiske interesser med noget stemning og atmosfære. Du kan få dem med duft, bedre bliver det ikke!
  3. ÆBLER – køb nogle kunstige til pynt, eller spraymal dem for noget lidt mere funky. Eller hav en frugtskål stående, så du kan vise alle dine venner hvor sund du er.

Der er ikke noget af det her på listen, som burde vælte dit budget, men er du ligesom mig og har allerede fået købt lidt for meget af det gode (jeg har investeret i nyt bestik… Igen) så kan du få lidt hjælp hos ferratum for eksempel.

læs mere

DIY – det nye gør det selv

DIY – det nye gør det selv

DIY findes alle steder!

Hvis man interesserer sig for indretning, så kan DIY være den helt rigtige løsning for at få den helt perfekte løsning. DIY står for Do It Yourself, eller på godt dansk gør-det-selv. Ved at lave tingene selv, så kan du ofte få et mere personligt udtryk og ofte også et noget billigere produkt. Nettet vrimler med mange forskellige løsninger og ideer til hvad du kan give dig i kast med, med mange af mulighederne behøver du ikke engang være den store handy-man. Mulighederne er uendelige og jeg syntes selv, det er utroligt spændende er browse rundt mellem de forskellige muligheder, boligmagasinet har for eksempel en helt fantastisk DIY underafdeling.

Mange gange kan du ende med at få et helt unikt personligt udtryk og ofte er DIY forbundet med genbrug. For eksempel denne løsning fra boligblog, som kombinerer både genbrug og DIY. Alle de kreative løsninger der findes med DIY, kan du også selv sætte dit personlige præg på. Finder du en reol i grå nuancer, men du kan bedre lide grønne nuancer. Så gå ned og find de grønne nuancer du syntes om og vupti, så har du sat dit eget personlige præg på dit DIY projekt.

I er velkomne til at skrive en kommentar hvis i har haft held med DIY eller gode råd til dem der gerne vil i gang.

læs mere

Et af de vigtigste ting når du indretter

Et af de vigtigste ting når du indretter

Selvom man ikke skulle tro det, betyder dit gulv utrolig meget, når det gælder boligindretning. Farve, materiale og tekstur ligger alt sammen basisgrundlaget for, hvordan du skal gå til med selve indretningen af din bolig. Dette gælder i øvrigt alt slags gulv, som f.eks. dit badeværelsesgulv eller dit køkkengulv. Hvis du nu f.eks. er blevet den heldige ejer af et ufattelig lækkert, mørkt mahognigulv, skal du gå efter lyse møbler, som åbner rummet op, og giver det luft og plads. Hvis du derimod er blevet velsignet med et meget lyst gulv, det kunne være hvidolieret hvidolieret ask, kan du stadig godt holde dig til lyse møbler, men bør efter min personlig mening inkorporere nogle farver, som kan bryde det til tider meget kliniske look. Det kan man ved hjælp af rigtig mange forskellige items, som f.eks. nogle store malerier, et lækkert gulvtæppe eller endda end fed gulvlampe med en helt unik lampeskærm. Det samme gælder dit badeværelse eller køkken. Hvis du nu er en af de uheldige, som har nogle fantastisk grimme køkkenlåger, og bor i en boligforening, hvor renoveringsmulighederne kan være begrænsede, er der en løsning! Du kan f.eks. skaffe noget selvklæbende folie i alverdens farver, mønstre og print som du let kan klistre på alt i boligen. Du kan derudover også få dem af igen med et snuptag, så du ikke får ballade med din boligforening,

Så budskabet er altså hele tiden at lege med nuancer og kontraster, så man får den helt rigtige kombination af farver og stil – jeg tror helt sikkert, dette er noget alle kan finde ud af. Jeg føler derimod også med alle dem, som synes det godt kan være en jungle – for det kan det! Men med lidt viljestyrke, så ér det altså muligt, at få dit smukke gulv på enten badeværelse, køkken eller stue til at skille ud, når du indretter.

I linket her kan du blandt andet også få nogle indretningstricks:

læs mere