5 smarte design ideer på lidt plads

De fleste af os kigger sikkert tilbage på vores første lejlighed og tænker ”gud, hvor var der lidt plads!”. Når man er ung (og fattig), har man meget begrænsede muligheder, hvad indretning og plads angår. Du får derfor 5 smarte tricks du kan benytte dig af, når pladsen er din største udfordring.

1)      Kunst

Når gulvet er trængt, må du have tingende op på væggene. Hvis du bor på meget lidt plads, bør møblerne faktisk ikke at være din største investering. Udnyt dine vægge med en masse flotte malerier, billeder, tegninger eller hylder som virkelig får din lejlighed til at åbne sig op.

2)      Lys

Det er sikkert at sige, at vi alle gerne vil have vores lejlighed til at se større ud – især når den ikke er det! Møblér derfor gerne din lejlighed med møbler i lyse nuancer, så du virkelig får noget luft og rum. Det er også en rigtig smart idé at inkorporere kunstigt lys i sin lejlighed, for at give den et ekstra pust. Pas på det ikke bliver for klinisk, ved stadig at få lidt farver eller nogle planter blandet ind.

3)     Åbne møbler

Selvom møblerne ikke er alfa og omega, når du er ejer af en mindre lejlighed, kræver de stadig omtanke. De få kvadratmetre skal bruges med omtanke, og der er derfor ikke plads til store tunge garderobeskabe som opbevaring. Heldigvis er tøjstativerne blevet utrolig hippe i år, og er det perfekte alternativ til en rumdeler og et garderobeskab i et. Om du er mand eller kvinde er tøjstativets altså den nemmeste og bedste løsning til dig, som absolut gruble over hver evig eneste kvadratmeter.

4)      Spejle

Spejle er personen i den lille lejligheds bedste ven – og jo større desto bedre. Når du bor i en lille bitte lejlighed, kan du derfor sagtens donere en hel væg til et stort spejl. Spejlet giver nemlig din lejlighed større dybde, hvilket helt overordnet vil få din lejlighed til at se større ud. Et fedt lille twist kunne være, at sætte et spejl op i en farvet nuance, så selve dekoraspektet bliver mere tydeligt. Muligheder er uendelig, også selvom pladsen ikke er, så det er bare om at komme i gang.

Du kan se mere om, hvordan man indretter sin lille lejlighed til sit fulde potentiale i denne video:

læs mere